ПОСНИ КОЛАЧ СА ВИШЊАМА: Укусна посластица на води за празничне дане

Како је у току Ускршњи пост, избор намирница је сужен те је тешко осмислити разноврстан јеловник. Зато вам доносимо рецепт за посан колач са вишњама, који можете припремити и у овим предпразничнм данима.
9
Фото: Ilustracija/pixabay.com

За припрему овог колача потребно вам је 300 гр вишања, 400 мл воде, четири кашике вашег омиљеног пекмеза, 12 кашика шећера, 100 грама пшеничних клица, 18 кашика брашна и кесица прашка за пециво.

Најпре, рерну загрејете на 200 степени.

У чинији измешајте прашак за пециво, воду, шећер, пшеничне клице и брашно, а када измешате ове састојке, у њих убаците пекмез и сједините, а потом и вишње.

Оставите смесу да се одмори неколико минута, таман док се загреје рерна, након чега смесу пребацујете у плех димензије 20x30 цм, и изравнате.

Након што убаците колач у рерну, температуру смањите на 180 степени и печете га 55 минута.

Након што га извадите, оставите да се охлади и поспите прах шећером. Пријатно!

Дневник / Еспресо

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести