ПОСНИ УШТИПЦИ које су правиле наше баке: Брзо се спремају, а идеални су за првомајски пикник

Уштипци су једно од омиљених пецива на нашим просторима, а њихов укус и мирис док се спремају засигурно нас све враћају у детињство.
б
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Пржено тесто, као што су уштипци чест су избор за јутарњи доручак или вечерњи оброк, а ми вам доносимо посну варијанту омиљеног пецива.

Припрема је једноставна, а уз овај рецепт добићете ваздушасте, хрскаве уштипке које су спремале наше баке.

Од само неколико састојака које сигурно већ имате код куће направите посну варијанту омиљеног пецива у Србији.

Састојци:

400г брашна

око 200мл топле воде

1 кашичица соли

1 кашика шећера

2 кашике уља

Припрема:

У већу посуду ставите брашно, уље, шећер, со и воду, па замесите тесто. Посуду са тестом покријте крпом или фолијом па оставите око пола сата да одстоји.

Руке мало науљите па узмите тесто које ћете обликовати у лоптице. Оклагијом рaстањите сваку куглицу, па убаците у врело уље. Сваку прижите док не порумени.

Домаће посне уштипке можете јести са слатким или сланим надевом, а уколико желите да се засладите као што су то традиционално радиле наше баке онда их поспите шећером.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести