Рецепт дана: Брзински песто с таљателама

За припрему овог укусног италијанског јела потребно је свега десетак минута, а сос након припреме може да чувате у фрижидеру три дана. Искористите га и за јела с печеним кромпиром, резанцима од сирових тиквица, одреске...
taljatele
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 200 г пармезана,

- 120 г босиљка,

- 2 чена белог лука,

- 100 г пињола (као замена могу се користити ораси, лешници, кикирики...)

- 100 г бланшираних бадема,

- лимун,

- 100 мл маслиновог уља,

- таљателе

Припрема:

1. Ставити тестенину у кључалу воду, исцедити лимун и нарибати му корицу.

2. Измиксати пармезан, па додати листиће босиљка.

3. Убацити бадеме, пињоле и бели лук, нарибану корицу и сок од лимуна, као и маслиново уље, па измиксати у фину смесу.

4. Послужити песто с таљателама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести