Рецепт дана: Ћевапи са сиром

Ћевапи, дефинитивно једна од магичних речи у кулинарству. Сви их, са или без прилога; у сомуну или тањиру... Волимо их и радо једемо у свим комбинацијама. Ако пожелите да их сами направите, главно правило гласи да месо које се користи за ћевапе никако не сме да буде немасно.
cevapi
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 700 г млевеног меса,

- 150 г сувог меса,

- 150 г сира траписта,

- мало бибера и соли,

- бели лук,

- чили,

- уље

Припрема:

1. Суво месо и сир ситно насецкати.

2. Додати их у млевено месо, па све измешати и зачинити.

3. Направити повезану смесу, па обликовати мало веће ћевапе.

4. Пећи на роштиљу или у тигању док не порумене.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести