Рецепт дана: Фереро торта, али без печења

Ова кремаста посластица идеално је решење за модерне домаћице, јер се брзо и лако припрема. А укус је... Фантастичан, поготово за љубитеље чоколаде.
torta
Фото: pixabay.com

Састојци:

За кору:

- 400 г наполитанки од лешника,

- 5 капике еурокрема,

За фил:

- 200 г чоколаде са лешницима,

- 50 г црне чоколаде за кување,

- 50 мл слатке павлаке,

- 250 г крем сира

За прелив:

- 100 г чоколаде за кување,

- 100 г млечне чоколаде,

- 270 г киселе павлаке,

- 100 г лешника

Припрема:

1. Наполитанке уситнити у сецку или их измрвити.

2. Ставити их у посуду и додати еурокрем, па сјединити миксером, а затим кашиком ставити у калуп за чизкејк.

3. Распоредити равномерно да би се направила кора, утискивањем кашиком док се кора не изравна и не уједначи.

4. Калуп ставити у фрижидер док се спрема фил.

5. За фил у шерпу сипати 100 милилитара слатке павлаке, додати чоколаду за кување, чоколаду са лешницима и растопити на благој ватри уз непрестано мешање.

6. Оставити чоколаду да се охлади.

7. Остатак слатке павлаке ставити у посуду и мутити миксером око пет минута, док се павлака не згусне.

8. Затим додати крем сира и сјединити кашиком, да би маса остала чврста.

9. Потом додати растопљену чоколаду и мешати док се не сједини.

10. Водити рачуна да се чоколада охлади да би све остало чврсто.

11. Фил равномерно распоредити преко коре и ставити у фрижидер да одстоји најмање два сата.

12. За прелив растопити на благој ватри чоколаду за кување и млечну чоколаду и када се охлади додати киселу павлаку, па промешати док се не сједини и распоредити равномерно преко фила.

13. Лешник пећи десетак минута на 200 степени (док благо не пожути), па га ољуштити и исецкати на крупније комадиће и посути преко торте.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести