Рецепт дана: Француски тост

Доносимо рецепт за брз и укусан доручак; готов за час и притом тешко да постоји слађи начин да се искорисити стари хлеб…
tost
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 6 кришки хлеба,

- 2 јајета,

- 50 мл млека,

- кашика шећера,

- цимет, прстохват соли, екстракт ваниле,

- путер за пржење

Припрема:

1. Умутити јаја виљушком, па додати млеко, шећер, цимет, со и ванилу. Мешати док се све не уједначи.

2. На тигањ ставити путер да се истопи.

3. Сваку кришку хлеба умочити у смесу на кратко с обе стране, па ставити да се пржи.

4. Када се добије златно-жуту боју, окренути хлеб, па испржити и другу страну.

5. Тост послужити с јаворовим сирупом, медом, слатком павлаком и воћем.

EUR/RSD 117.9011
Најновије вести