Рецепт дана: Гулаш

Припрема овог гурманског специјалитета спада у средње захтевне, потребно је само мало више времена да се састојци фино укрчкају. Притом, можете га скувати од више врста меса - од дивљачи, свињетине, јунетине...
gulas
Фото: pixabay.com

Састојци (за 5 особа):

- 1 кг меса (најбоље од две врсте меса у једнакој колични)

- 1 кг лука,

- соли, вегете, алеве паприке и бибера по укусу,

- 2 кашичице сенфа,

- 3 паприке,

- 3 парадајза,

- 3 шаргарепе,

- зачин за гулаш,

- 4 чена белог лука,

- першунов лист,

- корен целера,

- говеђа коцка,

- 2 кашике свињске масти,

- пасираног парадајза по укусу

Припрема:

1. Насецкати лук и бели лук, па продинстати на масти једно 15 минута.

2  Убацити насецкан парадајз, паприку, шаргарепу, целер и мало першуна, па то све заједно динстати око сат и по времена, односно, док се не претвори у једноличну кашу.

3. Након што се поврће продинстало, убацити на коцкице исецкано месо, па га мало продинстати, а затим додати већу кашику сенфа и пустити опет да све мало крчка. Након тога, подлити с водом на отприлике два прста изнад меса, па убацити зачин за гулаш, со, вегету, бибер, црвену паприку и пустити да се мало продинста.

4. Потом убацити и говеђу коцку, па пустити да се мало прокува.

5. Убацити пасирани парадајз, па након тога додати воде да прекрије место отприлике четири прста и пустити да се кува све док се месо не буде скувано.

6. Кад је месо скувано, додати још зачина по жељи и феферону или чили.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести