Рецепт дана: Пита с месом

Сочна пита, која се једноставно припрема и притом није масна, погодна је као предјело или чак главно јело уз шољу јогурта или нечег „јачег“...
pita
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 500 г кора за питу,

- 3 јајета,

- чаша јогурта,

- 500 г млевеног меса,

- 1 празилук,

- кашичица соли,

- 1/2 кашичице бибера

Припрема:

1. Укључити рерну на 200 степени да се загреје.

2. На мало уља на лаганој ватри продинстати празилук исечен на танке колутове док не омекша.

3. Потом додати млевено месо, со и бибер , па све заједно пропржити око 15 минута уз чешће мешање.

4. У међувремену у посебној посуди умутити прелив за коре од јаја и јогурта.

5. Одвојити две коре за питу, прву поставити у тепсију, попрскати је овлаш уљем и ставити другу тепсију. Ове две коре служе за „затварање“ пите на крају.

6. Остале коре поделити на 6 дуплих делова; идеално је да у паковању буде 14 кора.

7. Ролатиће правити тако што се једна кора премаже преливом (око 3 кашике, да прекрије целу кору), на њу се стави друга кора, која се такође премаже и на коју се нанесе фил од меса равномерно уз крај дуже стране коре. Увити у ролат.

8. На исти начин направити још 5 ролатића.

9. Ређати у тепсију на две претходно постављене коре - прво ставити три ролата, премазати их преливом, на њих два ролата, премазати преливом и на крају последњи ролат који се такође премаже.

10. Остатке две коре подићи ка последњем ролату да формирају пирамиду и премазати остатком смесе.

11. Пећи на 200 степени 25 минута.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести