Рецепт дана: Хрскава и пикантна пилетина

Похована пилетина чест је „гост“ на овдашњим јеловницима. Ако вам је мало и досадила, ево како да додате мало „узбуђења“ у већ познат укус...
piletina
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 5 особа):

- 5 комада откоштеног пилећег карабатака без кожуре,

- 100 г брашна,

- 125 г презле,

- 2 јајета,

- кашичица белог лука у праху,

- кашичица лука у праху,

- кашичица црвене паприке,

- кашичица бибера,

- ½ кашичица чилија,

- кашичица соли,

- 2 кашике соса од чилија,

- уље за пржење

Припрема:

1. Пилетину ставити у пластичну фолију, па чекићем за месо изравнати одреске да буду отприлике исте дебљине.

2. У месо утрљати зачинску мешавину направљену од пола кашичице белог лука у праху, пола кашичице лука у праху, пола кашичице црвене паприке, по пола кашичице чилија и соли.

3. У брашно за поховање сипати преостали бели лук, лук, црвену паприку и кашичицу бибера. Добро промешати брашно и зачине.

4. У јаја додати преосталу со и две кашике соса од чилија.

5. Добро размутити јаја.

6. Пилетину ставити у зачињено брашно, потом је умочити у јаја, па је на крају прекрити презлом.

7. Тако припремљену пилетину испжити на врућем уљу док не добије хрскаву златно-смеђу корицу.

8. Напомена: За печење откоштеног карабатака потребно је око пет минута са сваке стране.

9. Печену пилетину послужити уз пире кромпир и салату.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести