Рецепт дана: Кинеска пилетина с поврћем

Предлог за данашњи ручак - укусна пилетину на кинески начин.
piletina
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 1 тиквица,

- 1 парадајз,

-  главица лука,

- 150 г грашка,

- 2 шаргарепе,

- 3 чена белог лука,

- 400 г пилећих прса исечених на коцкице,

- 3 кашике соја соса,

- 2 кашике маслиновог уља,

- бибер и со по укусу,

- кашичица ђумбира,

- коцка супе,

- пиринач

Припрема:

1. Исећи лук на тракице, тиквице, шаргарепу и парадајз на коцкице, а бели лук на ситно.

2. На маслиновом уљу пропржити бели лук, па додати пилетину и соја сос.

3. Пилетину мешајући пржити док не побели, па додати лук, тиквице, шаргарепу, грашак и парадајз.

4. Све добро промешати, додати повртну коцку, бибер, со и ђумбир, па опет мешајући наставити динстање док поврће не буде готово. Отприлике 15-20 минута.

5. Скувати пиринач, опрати га и оцедити, па помешати са остатком масе или служити одвојено.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести