Рецепт дана: Колач све по два

Колач као створен за оне који се не сналазе баш најбоље с мерама; тачније који никада баш нису сигурни шта тачно значи оно „од ока“ или „отприлике“. Овде је та прича крајње поједностављена, а притом је колач савршеног укуса.
kolac
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 2 јајета,

- 200 г шећера,

- 200 мл уља,

- 200 мл млека,

- 200 г млевених ораха,

- 200 г гриза,

- 200 г оштрог брашна,

- 2 нарибане јабуке,

- прашак за пециво,

- ванил шећер,

- мало рума,

- 50 г џема од кајсија,

- 50 г насецканих ораха

Припрема:

1. У одговарајућој чинији пенасто измешати јаја, шећер и ванил шећер. Додати уље, млеко, орахе, гриз и брашно, претходно помешано с прашком за пециво.

2. На крају умешати нарибане јабуке и рум, па смесу излити у намашћен и побрашњен плех (величине 20×35 центиметара).

3. Припремљену смесу пећи неких пола сата у рерни загрејаној на 190 степени.

4. Печени колач премазати џемом и посути насецканим орасима. Пре служења, преко колача посути шећер у праху.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести