Рецепт дана: Мафини са спанаћем

Слани мафини су све популарнији, а један од разлога је и тај што у њима може да се ужива и кад су топли, и кад су хладни. Притом, згодни су и укусни и као варијанта ужине за понети...
mafini
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 380 г глатког брашна,

- пола кесице прашка за пециво,

- 350 мл млека,

- 1 јаје,

- 250 г младог спанаћа,

- 150 г фета сира,

- 2-3 сушена парадајза из уља,

- 50 г рибаног пармезана,

- 75 мл маслинова уља

Додатно:

- 100 г сланог сира

Припрема:

1. У дубљој чинији просејати брашно помијешано с прашком за пециво, додати со, као и насецкан спанаћ, сушени парадајз, фету и пармезан, па све добро измешати виљушком.

2. Потом додати млеко, маслиново уље и лагано размућено јаје, па све лагано измешати.

3. У калупе за мафине ставити папирне корпице, па сваку напунити смесом. На врх ставити још неколико коцкица сланог сира.

4. Пећи око 20 минута у рерни претходно загрејаној на 200 степени; убости чачкалицом и ако изађе сува - мафини су печени.

5. Пребацити их на решетку за хлађење и оставити их да се кратко прохладе, па послужити.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести