Рецепт дана: Медитеранска паста

Прави се зачас, а укус је божанствен. Укратко, ова је паста увек добра идеја...
pasta
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 2 чена белог лука,

- кашика маслиновог уља,

- исецкан першун,

- исецкан босиљак,

- кашика кечапа,

- 5-6 зелених и исто тако црних маслина,

- 1 шаргарепа,

- чили паприка, бибер и со по укусу,

- конзерва парадајз пелата,

- оригано,

- пола кашичице шећера,

- тестенина,

- лоптица моцареле

Припрема:

1. У авану добро истући претходно исецкан бели лук, маслине, ситно насецкану шаргарепу, мало першуновог листа, чили, бибер, со, маслиново уље и мало кечапа.

2. Ставити дубљи тигањ на шпорет, улити салсу, додати пелате из конзеве и сецкани босиљак, па све прокувати пар минута.

3. Скувати пасту ал денте и промешати, па одгоре посути мало оригана и истргане моцареле.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести