Рецепт дана: Мексички рижото

Ако и не можете никуд да скокнете током викенда, не значи да је путување потпуно искључено као опција. Предлажемо да се отисните на једно гастро путовање; без кофера, али зато пуно сјајних укуса.
meksiko rizoto
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- шољица црвеног пасуља,

- шољица кукуруза шећерца,

- 1/2 црвене паприке,

- шољица бораније,

- мања шаргарепа,

- мања главица црног лука,

- чен белог лука,

- шоља пиринча,

- 50 г сланине

- зачини: по мало ђумбира, целера, першуна, босиљка, бибера, љуте алеве паприке

Припрема:

1. Исећи на коцкице шаргарепу и црни лук, ситно исецкати бели лук, а црвену паприку на листиће.

2. Сипати у тигањ кукуруз, претходно скуван црвени пасуљ, шаргарепу, црни и бели лук, исецкану паприку и боранију.

3. Додати зачине, па налити водом да поврће буде скроз покривено  и кувати око 15 минута.

4. Док се поврће кува, у другој посуди скувати пиринач и зачинити га по укусу.

5. Када је поврће готово, исецкати сланину на ситно и пропржити, додати поврће у сланину и пржити  око 3 минута на масти коју је отпустила сланина приликом пржења.

6. Непрекидно мешати, на крају додати добро оцеђен пиринач и све промешати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести