Рецепт дана: Мусака, али без лука

Сви знају да направе мусаку, али свако на свој начин. Ево, на пример без лука…
musaka
Фото: Dnevnik arhiva

Састојци (6 особа):

1,5-2 кг кромпира,

500 г млевеног меса,

3 јајета,

2 дцл млека,

Сецкани першун,

бибер и со по укусу,

вегета,

уље

Припрема:

1. Зачињено млевено месо добро пропржити. У међувремену ољуштити кромпир и исећи га на тање шните како би могао лепо да се ређа.

2. Половину кромпира сложити у посуду за печење, затим месо лепо распоредити преко и на крају све прекрити остатком кромпира.

Покрити фолијом и пећи неких пола сата, затим открити и прелити умућеним јајима са млеком.

Наставити печење откривено док кромпир на површини не порумени - неких 45 минута на средње јакој ватри.

Послуживање:

Служити одмах уз салату.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести