Рецепт дана: Пилетина с маслинама

У питању је укусна верзија мароканске пилетине, која ће вам се сасвим сигурно допасти.
marokanska piletina
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 3 особе):

- 3 пилећа батака,

- 3 кашике маслиновог уља,

- 2 главице црвеног лука,

- 2 чена белог лука,

- соли по укусу,

- по пола кашичице куркуме у праху, млевеног ђумбира и коријандера, као и љуте црвене паприке,

- прстохват шафрана,

- мало бибера,

- 1 лимун,

- 200 г очишћених црних маслина,

- ½ л кокошије супе

Припрема:

1. У широкој шерпи угрејати уље и на њему са свих страна пропржити пилетину. Посебно водити рачуна да је кожица добро печена.

2. Црвени и бели лук очистити, исецкати и додати пилетини, па све заједно окретати да се добро зажути. Зачинити, па промешати још пар пута у шерпи. Потом додати врућу супу.

3. Лимун добро опрати, па пресећи на четири дела и очистити од коштица и затим додати у лонац. Поклопити и динстати на лаганој ватри 30 - 40 минута. Месо треба да буде веома мекано.

4. Комаде пилетине ставити у загрејану плитку посуду. Маслине мало угријати у сосу, па њима и кришкама лимуна прекрити пилетину и све ставити у рерну загрејану на 180 степени.

5. Сос на јакој ватри укувати да буде да буде жидак, па њиме прелити пилетину. Угасити рерну и оставити посуду с јелом у њој још десетак минута. Након тога, јело је готово.

6. Ако волите слатко-слане комбинације укуса, у ово јело можете да додате и суве смокве.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести