Рецепт дана: Пита с месом

Ову питу можете да послужите и за доручак, и за ручак, али и за вечеру. За коју год варијанту да се одлучите – нећете погрешити.
pita
Фото: pixabay.com

Састојци:

- паковање кора,

- ½ кг мешаног млевеног меса,

- 3 главице црног лука,

- 1 дл уља,

- кашичица вегете,

- бибера и соли по укусу,

- кечап (по жељи),

- мало сусама,

- 2 јајета,

- чаша јогурта,

- чаша брашн,

- прашак за пециво

Припрема:

1. Црни лук ситно исецкати и пропржити на уљу, па додати млевено месо, со, зачин и бибер.

2. Умутити јаја, додати јогурт, брашно, со, прашак за пециво и уље.

3. Коре поделити на чатири дела, за четири ролата.

4. Прву кору премазати преливом, ставити другу кору, премазати је кечапом, па трећу кору преливом, затим четврту кору филом.

5. Увити у ролат и ставити у подмазан плех.

6. Тако направити још три ролата, па их све премазати остатком прелива и посути сусамом.

7. Пећи у рерни загрејаној на 220 степени док не порумене.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести