Рецепт дана: Поховани лук

Овако припремљен лук можете да сервирате као предјело, укусну грицкалицу или прилог уз главно јело.
pohovani luk
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

5 главица црног лука,

2 дл млека,

100 г брашна,

2 јајета,

100 г презли,

100 г кукурузног брашна,

со и бибер по укусу

Припрема:

1. Лук исећи на колутове и раздвојити.

2. У посуду сипати млеко и у њега потопити колутове лука.

3. Оставити 15 минута да одстоји и за то време умутити јаја и посолити их.

4. Презле промешати са кукурузним брашном.

5. Колутове лука уваљати прво у брашно, потом у јаја и на крају у мешавину презли и кукурузног брашна.

6. Пржити у дубокој масноћи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести