Рецепт дана: Пуњена јаја

Јаја су одличан извор аминокиселина, гвожђа и антиоксиданата, а могу се припремати на различите начине. Данашњи предлог су пуњена јаја, савршена као предјело или додатак главном јелу.
punjena jaja
Фото: Dnevnik (arhiva)

Састојци:

- 8 јаја,

- ½ чаше киселе павлаке,

- 50 г сира,

- 100 г качкаваља,

- 50 г саламе

Припрема:

1. Обарити јаја, оставити да се охладе па их ољуштити, преполовити по дужини, па одстранити жуманца.

2. Ставити жуманца у чинију, додати сецкану саламу, киселу павлаку, сир и 50 г ренданог качкаваља.

3. Добијеном смесом пунити беланца, посути их ренданим качкаваљем.

4. Сервирати и послужити.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести