Рецепт дана: Пуњена скуша

Ову плаву рибу изузетног укуса препознаћете по глаткој кожици, готово без љуски. Сезона скуше је у касно пролеће и рано лето.
skusa
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

4 скуше,

кашика маслиновог уља,

30 г ситно сецканих ораха,

главица црног лука,

200 г броколи микса,

2 кашике сецканог першуновог листа,

со по укусу,

2 кашике киселе павлаке

Начин припреме

1. Рибе очистити и одстранити им главе. Добро опрати, осушити, премазати уљем.

2. Броколи микс скувати у посољеној води, оцедити па измиксати у блендеру.

3. Црни лук ситно исецкати. Промешати црни лук, броколи микс, ситно исецкане орахе и павлаку. Посолити, додати першун па промешати. Овим надевом напунити рибе и причврстити чачкалицама.

4. Ставити у науљен ватростални суд, посолити их са обе стране и пећи око пола сата на 200 степени.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести