Рецепт дана: Салата од туњевине с кус-кусом

Салата од туњевине без тестенине за многе је готово па незамислива комбинација. Али, и то је могуће, баш као што је могуће избећи мајонез и киселе краставце и тако добити ништа мање укусну, али много здравију салату…
kus kus
Фото: Youtube Printscreen

Састојци: 

- шољица кус-куса,

- две шољице воде,

- веза младог лука,

- шољица кукуруза,

- шољица грашка,

- конзерва туњевине,

- мало љуто-слатког соса,

- кашика лимуновог сока,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Шољицу кус-куса прелити с две шољице воде, па причекати 15 минута како би упио сву воду.

2 У њега потом умешати млади лук исецкан на танке колутиће, кукуруз и грашак, као и туњевину из конзерве из које се претходно мало одлије уља.

3. У малој чинији помешати две кашике љуто слатког-соса, кашику сока од лимуна, прстохват соли и бибера, па добијеном смесом прелити салату.

4. Све добро измешати и салата је спремна за сервирање.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести