Рецепт дана: Скуша из рерне

У питању је једноставно и супер здраво јело; риба у комбинацији с парадајзом, белим луком и маслинама је толико добра да би могла сваког дана да се нађе на вашој трпези...
skusa
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 2 скуше,

- 3 кромпира (исечена на тање шните),

- 2 парадајза (један исечен на кришке, а други на колутове),

- 3 чена протиснутог белог лука,

- шака црних маслина без коштице,

- кашика ситно исеченог першуна,

- оригано,

- морска со,

- млевени бибер,

- маслиново уље,

- бело вино

Припрема:

1. Рерну загрејати на 180 степени.

2. Рибе очистити, опрати, просушити папирим убрусима и оставити са стране.

3. У мањој чинији помешати першун, бели лук, оригано, маслиново уље, кришке парадајза и црне маслине.

4. Рибу посолити и побиберити споља и изнутра, нафиловати и положити на плех обложен папиром за печење.

5. Поред и између риба распоредити кромпир и колутове парадајза, посолити и побиберити, попрскати маслиновим уљем и белим вином, па покрити фолијом или папиром и пећи око 15 минута.

6. Склонити папир и пећи још 15 минута на 200 степени, док кромпир не омекша.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести