Рецепт дана: Слане палачинке

Палачинке су згодне за сваку прилику и тешко да постоји неко ко их не воли. Овог пута спремамо их слане.
palacinke
Фото: www.freeimages.com

Састојци  (4 особе):

2 јајета,

200 г брашна,

2 дцл воде (може и минерална),

2 дцл млека,

1-2 супене кашике уља,

мало соли,

150 г шунке,

150 г жутог сира ( гауда, трапист, едамер...),

3-5 кашика милерама

 

Припрема

1. Умутити миксером јаја, млеко, воду, брашно и уље.. Треба да буде довољно густо и не превише ретко и да нема грудвица.

2. Пећи палачинке у науљеном тигању.

3. Изрендати шунку, жути сир и додати милерам да повеже смесу, којом потом филијемо палачинке.

4. поређати палачинке у подмазану посуду и ређати их.

5. Кад завршите са свим палачинкама, премазати их са још милерама и посути сиром.

6. Ставити их да се запеку 10-15 минута на 200 степени.

Служење:

Могу и топле и хладне, уз салату за ручак..

Фото: www.freeimages.com

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести