Рецепт дана: Шпагете са сиром и бибером

Овај италијански класик савршено је решење за дане познате и као “нема ничега у фрижидеру”. У питању је савршено јело, које се спрема на врло једноставан начин, за које је Бурдејн изјавио како би управо оно могло да буде “један од највећих изума човечанства”...
spagete
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 4 особе):

- 400 г шпагета,

- кашика свеже млевеног црног бибера,

- 5 кашика путера,

- 4 кашике маслиновог уља,

- 200 г нарибаног пармезана,

- 120 г нарибаног пекорина,

- соли по укусу

Припрема:

1. Скувати тестенину ал денте, па је потом оцедити од вишка течности и сачувати 300 мл воде у којој се кувала.

2. У великом тигању тостирати свеже млевени бибер неких тридесетак 30 секунди, односно, док не постане ароматичан.

3. Додати путер и маслиново уље, па пустити око минут, два да се састојци сљубе.

4. Додати у тигањ скувану тестенину и већи део воде од кувања.

5. Протрести тестенину у тигању, па додати нарибани пармезан, пекорино и остатак течности од кувања тестенине.

6. Тестенину пребацити на тањир и послужити вруће.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести