Рецепт дана: Лимун куглоф

Љубитељи лимуна биће одушевљени овим рецептом. Овај куглоф је мекан и сочан, а начин припреме је притом врло једноставан.
kuglof
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 6 јаја,

- 200 г шећера,

- 2 лимуна,

- 2 дцл уља,

- 2 дцл млека,

- 250 г оштрог брашна,

- прашак за пециво,

- 4 кашике шећера у праху

- лимун

Припрема:

1. Одвојити жуманца од беланаца, па „тући“ посебно беланца скоро до краја. Постепено додавати 200 г шећера, па улупати снег са шећером.

2. Подестити миксер на најмању брзину, па додавати једно по једно жуманце. Мутити још коју секунду.

3. Престати с мућењем, па метлицом од миксера лагано умешати сок од једног лимуна и корицу од једног лимуна, 2 дцл уља,

2 дцл млека, 250 г брашна помешаног с кесицом прашка за пециво.

4. Рерну угрејати на 170 степени.

5. Смесу сипати у куглоф, претходно добро премазан маргарином и посут брашном.

6. У загрејану рерну ставити куглоф да се пече 40 минута.

7. Када је куглоф печен, извадити га из рерне и оставити да се хлади 10 минута.

8. Извадити га потом из калупа и прелити припремљеним соком од лимуна са 3-4 кашике шећера у праху.

9. Кад се охлади, куглоф посути шећером у праху.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести