Рецепт дана: Шпански уштипци с циметом

Ова сласна посластица припрема се од заиста једноставних састојака које сви имамо код куће, а толико су укусни да их заиста вреди пробати. У комбинацији с врућом чоколадом овај је шпански слаткиш идеалан за хладне зимске дане...
ustipci
Фото: pixabay.com

Састојци:

- кашика шећера,

- ½ шољице путера,

- шољица воде,

- ¼ кашичице соли,

- шољица брашна,

- 3 јајета,

- цимет и шећер за посипање

Припрема:

1. У посуду сипати шећер, путер, воду и со. Загрејати до врења, па смањити ватру. Додати брашно и добро промешати. Кувати на лаганој ватри 2 минута.

2. Макнути с ватре и пустити да се охлади 10- 15 минута.

3. Додати једно по једно јаје, ут мућење миксером између сваког додавања.

4. Тесто ставити у посластичарску врећицу са звездастим наставком, па га истискивати у посуду са загрејаним уљем и пресећи ножем или откинути прстима.

5. Пржите 3 - 4 тракице одједном док не добију златно- смеђу боју (отприлике минут пржења), а затим понављати поступак док има теста.

6. Извадити уштипке на папирни убрус да упије вишак уља и потом уваљати у смесу цимета и шећера.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести