Рецепт дана: Тосканска чорба с тортелинима

Многи који су пробали сјајне специјалитете аутентичне за овај град, сматрају како су доживели најбоље што Италија може da понуди…
corba
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 6 особа):

- 1,2 л пилеће или супе од поврћа,

- 800 г парадајза,

-  главица коморача,

-  главица лука,

- 250 г кеља,

- 300 г тортелина,

- 2 кашичице оригана,

- 100 мл павлаке за кување,

- 50 г рибаног пармезана,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. У лонац сипати супу, па додати исецкан парадајз, као и оочишћен и насецкан коморач и лук.

2. Кувати док не проври, па смањити ватру и кувати још 10 минута.

3. Након 10 минута, додати опран и исецкан кељ, тортелине и оригано.

4. Пустити опет да све проври, па кувати још око 5 минута док се тортелине не скувају.

5. На крају у чорбу усути павлаку, промешати и пробати, па ако треба додати још соли и бибера.

6. Скинути с ватре и послужити с рибаним пармезаном посутим одгоре.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести