Рецепт дана: Воћни колач

Укусан и једноставан за припрему, баш као и сјајан начин да се потроши воће из замрзивача, јер ускоро стиже ново...
kolac
Фото: pixabay.com

Састојци (за 10 особа):

- 4 беланцета,

- 7 кашика шећера,

- прстохват соли,

- 4 жуманцета,

- 100 мл уља,

- 100 мл кефира,

- 100 мл млека,

- 12 кашика глатког брашна,

- кесица прашка за пециво,

- кесица пудинга од ваниле,

- воће по избору,

- мало путера за премазивање плеха,

- 6 кашика гриза за посипање

Припрема:

1. Одвојити беланца и жуманаца, па од беланаца и прстохвата соли умутити чврст снег, поступно додавајући шећер, уз стално мућење миксером.

2. Потом додати један по један жуманцета, а између сваког додавања непрестано мутити.

3. Затим додати кефир и млеко. Брашно, пудинг и прашак за пециво добро измешати, па спојити са смесом од јаја и шећера. Бисквитна смеса мора да буде повезана, компактна и без грудвица.

4. Плех, калуп за печење колача, премазати путером и посути гризом. Три кашике, пола бисквитне смесе лагано улити, поравнати површину и запећи 5-6 минута у рерни претходно загрејаној на 180 степени.

5. На пола печени бисквит извадити из рерне, равномерно поређати воће,посути гризом, па лагано и пажљиво прелити с остатком бисквитне смесе.

6. Вратити у рерну и пећи на 170 степени док колач лепо не порумени, односно, око 15 минута.

7. Печени колач извадити из рерне, прохладити га и посути ванил или бурбон шећером.

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести