ШЕХЕРЕЗАДА БЕЗ ПЕЧЕЊА КОРА Неодољиво кремаста торта готова за 20-30 минута

Торта Шехезерада спада у домаће слаткише згодне за сваку прилику, а овај рецепт с кексом посебно је практичан и једноставан!
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Ако нисте љубитељ печења кора за торте, ова брза варијанта популарне посластице сигурно ће вам се допасти

У питању је дезерт који свима успева, прави се од фила од пудинга и кекса умоченог у млеко, а посебан шмек дају му слојеви од слатке павлаке.

Спада у најбрже торте, а чак и ако сте спорији у кухињи неће вам одузети више од 30 минута.

Састојци:

  • 1 л млека
  • 600 г кекса по избору
  • 400 мл слатке павлаке
  • 200 г шећера у праху
  • 10 кашика шећера
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • 3 кесице пудинга од карамеле или ваниле

Припрема

Одвојте 100 мл млека са стране и у томе размутите пудинг из кесице.

Умутите маргарин са шећером у праху.

Остатак млека скувајте, па кад крене да кључа, склоните са стране, умешајте у то размућен пудинг и вратите на ватру док се не згусне. Додајте у то умућен маргарин са шећером у праху.

Умутите слатку павлаку у шлаг.

На дно калупа за торте ређајте кекс умочен у млеко, па преко нанесите фил од пудинга. Потом ставите шлаг, па поново кекс и тако понављајте док не утрошите сав материјал.

Последњи слој треба да буде ред кекса који нисте умочили у млеко.

По жељи украсите ренданом чоколадом, шареним мрвицама, сувим воћем, млевеним орашастим плодовима...

Курир.рс /GLOSSY, T.S.R/ Дневник

 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести