clear sky
26°C
06.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2
usd
102.6989
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

“СМУЋКАЈ ПА ПРОСПИ” И ДОБИЋЕШ КОЛАЧ КОЈИ ОБАРА СА НОГУ! Ово је најлакши чоколадни десерт који ћете икада направити

04.06.2025. 16:37 16:47
Пише:
Извор:
Крстарица/Дневник
čoko
Фото: Pixabay.com / ilustracija

Пријело вам се слатко а нећете превише да се занимате у кухињи? Ово је права ствар за вас!

Ни мере ни вага, овај „смућкај па проспи“ колач је готов за 5мин, али зато има укус који обара са ногу!

Брзински чоко колач из једне чиније – без ваге, без муке!

Ако сте љубитељ слатког, а увек у журби, овај чоколадни колач ће постати ваш нови хит у кухињи. Све што вам треба је једна чаша – ни мерица, а ни вагица нису потребне!

Сочан, богат чоколадни укус, готов за свега пар минута. Све се мути у једној посуди, без нереда и компликација. Због тога га домаћице обожавају – једноставан је, брз и увек успева.

Идеално решење кад вам се најаве гости изненада, или када укућани траже нешто слатко „на брзину“. Једном када га пробате, стално ће вам се наћи при руци, преноси еспресо.цо.рс.

Потребно је:

– 3 велика јаја

– 1 чаша оштрог брашна

– 1 чаша киселе павлаке

– пола чаше уља

– пола чаше шећера

– пола чаше какаоа

– пола кесице прашка за пециво

– 2 кашичице ванилиног екстракта (или 1 ванилин шећер)

Припрема:

Калуп намастите уљем или маслацем и поспите брашном. Укључите да се греје рерна на 180 степени. У чинији помешајте јаја, уље, павлаку и ванилу, па умутите кратко. Потом, убаците им суве састојке (шећер, какао, прашак за пециво и брашно) и мутите до јединствене смесе око један минут.

Улијте смесу у калуп. Пеците око пола сата или у зависности од ваше рерне.

Колач је готов кад се одвоји од ивице калупа. Прободите га чачкалицом, готов је кад на њој нема остатака смесе. Служите са чоколадним преливом или сладоледом од ваниле.

Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!

Извор:
Крстарица/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар