clear sky
20°C
07.06.2025.
Нови Сад
eur
117.1854
usd
102.4079
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Сочан, мирисан, једноставно неодољив! ЈАГОДА ХЛЕБ ће вам заменити све колаче овог лета

05.06.2025. 18:55 19:05
Пише:
Извор:
24 sedam/Дневник
хлеб
Фото: freepik, ilustracija

Овај десерт, који више личи на колач него на класичан хлеб, прави је избор за сваку прилику. Сочан, мирисан и пун комадића свежих јагода, идеалан је за доручак уз кафу, поподневну ужину или лагани десерт без превише компликација.

У његовој припреми нема потребе за посебним вештинама – све се једноставно меша, а резултат је мекан, ароматичан колач који остаје свеж и следећег дана. Оно што га издваја јесте текстура: захваљујући грчком јогурту и пажљиво избалансираним састојцима, добијате савршено мекану средину и хрскаву корицу. .

Време припреме:

           60 минута

Састојци:

           200г јагода, исецканих

           2 кашике брашна

           115г путера

           200г шећера

           2 јајета

           1 кашичица екстракта ваниле

           1 кашичица прашка за пециво

           1/2 кашичице соли

           60г грчког јогурта

           60мл воде

           200г брашна

           прелив од јагоде или други додатак (по жељи)

Припреме:

1. Укључите рерну да се греје на 170°Ц. У малој чинији помешајте јагоде са брашном, тако да комадићи јагода буду лепо прекривени брашном.

2. У другој чинији помешајте путер и шећер, миксером, тако да се лепо сједине, у то додајте јаја и ванилу и опет сједините миксером. Сад додајте прашак за пециво и со и опет помешајте. На крају, једно по једно, полако убацујте у то и јогурт, воду и брашно, и то све измешајте миксером док се све лепо не сједини у једну масу.

3. Сад убаците и преостале јагоде, али умешајте их шпатулом, а не миксером. Све преспите у калуп за векне и убаците у рерну. Пеците између 45-50 минута. Када се испече, можете да га прелијете сладоледом или преливом од јагоде, али је и без тога преукусан.

Извор:
24 sedam/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар