СПРЕМИТЕ ПАСУЉ ЗА МЕЊЕ ОД САТ Један од најпопуларнијих оброка узима много времена, а ево ТРИКА који ће решити тај проблем

Једно од омиљених јела на српској трпези је пасуљ. Али све домаћице знају да су потребни сати да би се скувао. Ипак, искусни кувари су открили како да се скрати време кувања пасуља, а укус ће бити савршен и укућани одушевљени.
б
Фото: Pixabay.com

Постоје два састојка која можете додати да бисте омиљено јело брзо скували, а ви одаберите онај који вам више одговара или који тренутно имате у кући.

Сода бикарбона

У прву воду у којој се кува пасуљ додајте једну кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, па воду проспите и додајте мало уља. Добро промешајте, како бисте били сигурни да је уље распоређено по свим зрнима пасуља. Сода бикарбона ће спречити и стварање гасова које пасуљ изазива.

Ракија

У овом случају сипајте 4 дела хладне воде и 1 део пасуља. Рецимо, на 1 кг пасуља сипајте 4 литра воде. У шерпу одмах сипајте и 50 мл ракије и оставите да прокува. Затим снизите температуру рингле и крчкајте пасуљ око 50 минута. За то време ће омекшати.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести