Сви је избегавају, али пиво без пене није добро

Пивски сомелијер Макса Бејкер тврди да уколико точимо пиво избегавајући пену, онда то радимо погрешно
pivo pivara toceno pixabay
Фото: pixabay.com

Наиме, како је објаснио уколико пијете пиво без пене, имаћете осећај надутости у стомаку.

Бејкер за часопис Бизнис Инсјадер каже да нагињање чаше и полагано точење  пива значи да CO2 остаје у пиву, односно не може да изветри.

То значи да угљен-диоксид иде право у ваш желудац што изазива надутост, а ствари се погоршавају ако пијете пиво и при томе једете грицкалице. Јер чим храна дође до желуца, почиње испуштање CO2.

Бејкер наводи да је најбољи начин точења пива да се нагна чашу и пиво сипа свом снагом, па чак и ако остане пуно пене.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести