ТАЈНА САВРШЕНОГ РЕЦЕПТА ЗА ВАЗДУШАСТЕ ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИКЕ Резултат ће вас оставити без даха!

Ако сте мислили да су обичне палачинке савршене, припремите се да промените мишљење.
1
Фото: Youtube Printscreen

Јапанске палачинке су невероватно мекане и прозрачне, као да једете облак. Овај тајни рецепт, коначно откривен, донеће вам незаборавно искуство које ће одушевити ваше непце. 

Састојци:

2 јаја (одвојити беланца од жуманаца)

30 мл млека

40 г брашна

1/2 кашичице прашка за пециво

1/4 кашичице екстракта ваниле

20 г шећера

Фото: Youtube Printscreen

Припрема:

Умутите жуманца и додајте млеко и екстракт ваниле. Добро измешајте.

Просејте брашно и прашак за пециво, па их додајте у смесу са жуманцима. Лагано мешајте док не добијете глатку смесу.

Беланца за савршену текстуру:

У посебној посуди умутите беланца док не постану пенушава. Постепено додајте шећер, настављајући да мутите док не добијете чврст снег.

Комбиновање смеса:

Полако додајте умућена беланца у смесу са жуманцима. Лагано мешајте кружним покретима како бисте задржали прозрачност.

Печење палачинки:

Загрејте тигањ на средњој температури и лагано је подмажите. Користећи кашику, обликујте мале кругове од смесе.

 Пеците покривене поклопцем 3-4 минуте са сваке стране, док не добију златно-смеђу боју.

Сервирање:

Послужите ове савршено мекане палачинке са свежим воћем, шлагом или сирупом по жељи.

Бонус савет: Кључ савршених јапанских палачинки је у пажљивом мешању и печењу на ниској температури. Експериментишите са различитим додацима и уживајте у невероватном укусу!

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести