Рецепт је једноставан и не одузима много времена.
Потребни састојци за једну теглу:
Купус - 2 - 3 шаке (ситно исецкан или 2 главице средње велчине за 12 - 13 тегли)
За слани раствор
- хималајска со - 2 супене кашике на 1 литар воде
Припрема:
Оперите главице купуса и ситно исецкајте. Можете изрендати ако вам је лакше, на ренде за чипс буде најфиније.
Промешамо исечени купус и почињемо да пунимо опране тегле, можемо користити чекић да притискамо мало. Након тога промешамо сол са тачном пропорцијом воде и преливамо купус до грла тегле.
Затварамо лепо поклопце, промешамо неколико пута сваку теглу. Лепо је да сваки дан мешамо да се имитира процес претакања и да се ферментисање убрза.
Лак и брз рецепт са којим ћете након 3 недеље имати готов исечен кисели купус, који ћете дикретно сипати у јело које кувате и додати свеже у салату.
Дневник/Еспресо