ЗАБОРАВИЋЕТЕ НА БАКЛАВУ Пита са шљивама од готових кора ће вас одушевити РЕЦЕПТ који морате испробати
Пита са шљивама од готових кора популарна је током целе године, а у сезони шљива једна је од најпопуларнијих посластица. Рецепт за припрему је лаган, а укус божанствен.
Многима је пита са шљивама од готових кора лепша од баклаве. Ова пита, коју могу да направе и почетници у кухињи, спрема се за мање од пола сата по једноставном рецепту. Уколико волите сочне колаче са воћем, ова пита ће вас одушевити укусом и брзином припреме.
Пита са шљивама од готових кора
Састојци
• 500 г танких кора за питу
• 1 кг свежих шљива
• 150 г кристал-шећера
• пола кесице млевеног цимета
• 50 мл уља
• 50 г шећера у праху
Припрема
Шљиве оперите и извадите им коштице. Узмите једну кору, попрскајте је уљем, преко ње ставите другу и такође је попрскајте уљем, а на трећу кору ставите шљиве, поспите их циметом и шећером, па уролајте у ролат. На исти начин утрошите све шљиве, коре, шећер и цимет.
Ролате ређајте у подмазан плен, попрскајте их мешавином уља и воде, па пеците на 200 степени док не порумене. Пре служења питу поспите шећером у праху.