ЗАШТО НИКАД НЕ ТРЕБА ПРОСИПАТИ УЉЕ ИЗ КОНЗЕРВЕ РИБЕ Кад чујете ОВО више то нећете радити

Када користите рибље конзерве за јело, углавном користите само рибу, а редовно бацате уље. Кувари сматрају да то уље можете да искористите на више начина.
w
Фото: pixabay.com

Уље у коме се чувала конзервирана риба, без обзира да ли је у питању маслиново, сунцокретово или неко друго уље, пуно је укуса. Често се уз рибу и уља у конзерву додају комадићи лимуна, паприке, сушеног парадајза и слично, што такође доприноси укусу. Међутим, сама риба појачава укус тог уља, посебно ако су у питању инћуни.

Зато следећи пут када будете користили рибље конзерве, сардине, туњевину, плодове мора или скуше, користите уље у ком је риба одлежала.

Ово уље се може користити за сва јела код којих благ рибљи укус неће „одвлачити пажњу“, од сотираног поврћа до прелива за салату. Уље конзервиране рибе само ће ова јела подићи на нови, виши ниво.

Фото: pixabay.com

Такође, одлична је идеја да на уљу из конзерве испржите рибље филете или да направите прелив за салату. Овим уљем можете намазати кришку препеченог хлеба, а уз додатак парадајза, другог поврћа и сира добићете укусне брускете.

Употреба рибљих конзерви постала је тренд последњих година, а с обзиром на високу цену и инфлацију, очекује се да ће се ове године још више распламсати, prenosi Klix.ba.

(Espreso/N1/Klix.ba/Prenela P.V.)

EUR/RSD 117.0731
Најновије вести