Армани: Дизајнери и модни трендови "силују" жене

МИЛАНО: Италијански модни креатор Ђорђо Армани оптужио је модну индустрију да "силује" жене наметањем краткорочних трендова и сексуално оријентисаним маркетингом.
e
Фото: Youtube Printscreen

"Време је да кажем шта мислим. Дизајнери силују жене", рекао је Армани (85) новинарима на маргинама ревије своје линије Емпорио Армани, на Миланској недељи моде.

Кад жена шета улицом и види рекламу на којој су у првом плану груди и задњица неке жене, и она пожели да буде таква. Тако она, како је објаснио, бива "силована".

"Можете да силујете жену на много начина, тако што ћете је бацити у подрум или јој сугерисати да се облачи на одређени начин", рекао је Армани, познат по елегантним одевним предметима, преноси Ројтерс.

Он је додао да у његовим колекцијама има кратких и дугих сукњи, широких и уских панталона чиме пружа максималну слободу женама да искористе све могућности одевања.

"Доста ми је тога да слушам реч ''тренд''. Треба да покушамо да радимо за савремену жену. Трендови не треба да постоје", рекао је Армани и додао да је његова најновија колекција за младе инспирисана девојкама "снажне воље".

Армани ће своју колекцију јесен/зима 2020. представити у недељу 23. фебруара.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести