Бар Рафаели мора на друштвено користан рад због утаје пореза

ЈЕРУСАЛИМ: Популарна израелска манекенка Бар Рафаели је потписала споразум о признању кривице за утају пореза, за шта њу и њену породицу терете власти у Израелу.
bar rafaeli
Фото: Youtube Printscreen

Према условима споразума, Рафаелијева се обавезала на друштвено користан рад у трајању девет месеци, док ће њена мајка Зипи, која је, у време када је утаја почињена, била и њена менаџерка, иза решетака провести 16 месеци.

Осим више милиона долара на име заосталих пореских дуговања, њих две ће платити и новчану казну која износи 1,5 милиона долара, наводи АП.

Дуготрајни судски процес због утаје пореза донекле је нарушио популарност коју Рафаелијева, позната и по дужој романтичној вези с холивудским глумцем Леонардом Дикапријом, ужива у својој земљи.

Манекенка је тврдила да, због пословних обавеза широм света, највећи део календарске године у спорном периоду није проводила у Израелу, и да стога, по прописима, није била дужна да за одређени број година пријављује приход стечен у иностранству.

Међутим, тужилаштво је одбацило њене тврдње и оптужило је за давање нетачних информација пореским органима.

На пример, њој је стављено на терет да је у периоду између 2009. и 2012. године, када је, како тврди, боравила у иностранству, требало да држави плати порез на остварен приход од око 7,2 милиона долара.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести