Делфин Бул призната као белгијска принцеза од Саксен-Кобурга

БРИСЕЛ: Делфин Бул призната је као белгијска принцеза Делфин од Саксен-Кобурга, након дводеценијског скандала око утврђивања краљевског очинства.
b
Фото: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco)

Ипак, она је изјавила да би радије волела да је сматрају уметницом него принцезом, пренео је АП.

Прошле седмице, белгијски суд пресудио је у њену корист и званично је признао као кћерку бившег краља Алберта II, против чега се остарели монарх борио на све начине откако су наводи о очинству постали јавни.

Принцеза Делфин је рекла да је одлазила на суд у првом реду да би је признала породица, као и да би добила љубав од оца који је одувек био хладан према њој.

За мене одлазак на суд, посебно због тога, да би ме препознала сопствена крв, мој отац, био је тако неприродан, рекла је она новинарима.

То је врста неприродног живота који сам живела, који је био најболнији, додала је 52-годишњакиња током емотивне конференције за новинаре.

Бивши краљ, чији син Филип сада влада, и даље би могао да уложи коначну правну жалбу Касационом суду, али принцеза Делфин је рекла да случај вероватно неће ићи тако далеко.

Мислим да је сада готово, истакла је она.

Краљ Алберт је у јануару одлучио да се више не бори са тврдњом да је Делфинин отац, након што је коначно пристао на ДНК тест и добио резултате.

Гласине о вези између Алберта и мајке Булове, аристократкиње, супруге богатог индустријалца, кружиле су годинама.

Али вест да краљ можда има дете са њом избила је на видело када је 1999. објављена биографија Албертове супруге, краљице Паоле.

Делфин Бул је вајарка и њени радови су познати по свом живописном, необичном, а понекад и провокативном стилу.

Она је рекла да ће је њена уметност и даље дефинисати.

И даље ћу бити Делфин. Нећу ићи улицом и говорити: ''Молим вас, зовите ме принцеза'', рекла је, додајући да добротворни рад може да буде изузетак.

Њено двоје деце Жозефин и Оскар ће, такође, носити краљевске титуле.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести