(ФОТО) НАЈЛЕПША ОД НАЈЛЕПШИХ Због њених слика „Старт“ је продат у невероватних 350.000 примерака, а ево чиме се БЕРНАРДА МАРОВТ данас бави 

Словенка Бернарда Маровт 1983. године проглашена је мисицом Југославије, а многи је и данас сматрају једном од најлепших жена свих времена. Годишњи календар у „Старту“ (који је у социјализму био нешто као „Плејбој“) за 1982. због њених је фотографија био продат у чак 350.000 примерака.
b
Фото: Printscreen/Instagram/berniemarovt

За Мис Југославије ова стасита Словенка висока 179 сантиметара била је изабрана баш те године у Загребу, а на избору за најлепшу жену света у Лондону ушла је у полуфинале. Међутим, због провокативних фотографија које су биле објављене у претходно поменутом магазину изгубила је титулу.

- Могло је и морало (боље). Невероватно је колико је наша цура бљеснула у Лондону, појавом и гардеробом. Уз искуство професионалне манекенке и фото модела, Бернарда је побегла осталим девојкама за три копља. Била је обучена као краљица, супериорна у свему, поносна. Тридесет мајстора светске фотографије нису уопште размишљали о томе да ли да одмах само њој доделе ласкави назив и трофеј најфотогеничније девојке на планети. Међутим, тада су почеле и „игре иза кулиса"... - истакао је аконто те приче Џавид Хусић, који је био главни и одговорни уредник ревије „Ас", преноси „Wантед".

У интервјуу који је дала за магазин Супер ИТД након што је понела ову титулу, мисица је изјавила да не верује да је заиста најлепша Југословенка.

 

Од лепих увек има лепших! Имала сам срећу да победим на такмичењу, а у Југославији има много лепших девојака од мене, само што се нису такмичиле, рекла је.

Бернарда је после драме због провокативних слика објављених у „Старту“ остала без титуле Мис света, али је освојила звање Мис фотогеничности и наставила да се бави моделингом.

Топ моделом Италије је проглашена 1990, две године касније постала је Топ модел Европе, а писало се и о томе како је у својим највећим данима славе зарађивала по 3.000 долара дневно.

Наравно, кретала се у високим круговима, а постојали су и натписи о томе како је шармирала Леонарда Дикаприја, с којим и данас има фотографије на Инстаграму.

 

Бернарда је у међувремену отворила је манекенску школу и живи између Италије и Словеније.

Одушевљена сам што ме неки људи и даље памте као најлепшу мис Југославије. После свих ових година и даље размишљам о временима када сам стицала животна искуства у свим областима. Ништа се не дешава случајно, па сада гледам на све. позитивно. Данас преносим та искуства младим девојкама и дечацима, као и женама, рекла је 62. годишња лепотица у интервјуу за Вечерњи лист.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести