Хари и Меган и званично без краљевских дужности и титула

ЛОНДОН: Принц Хари и његова супруга Меган више неће обављати обавезе чланова краљевске породице и више неће користити титуле "краљевско височанство", саопштено је данас из Баконгемске палате.
hari i megan, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein, file)

У саопштењу се додаје да Хари и Меган више неће примати средства из јавних фондова и да ће вратити средства утрошена за реновирање своје колибе.

"Хари, Меган и њихов син Арчи увек ће бити вољени чланови моје породице", написала је краљица Елизабета Друга у саопштењу.

Краљица је после "кризног састанка" чланова краљевске породице 13. јануара саопштила да се сагласила са жељом Харија и Меган да воде независнији живот и да је договорен прелазни период током којег ће они проводити време у Канади и Великој Британији.

Војвода и војвоткиња од Сасекса претходно су изненадили остатак краљевске породице, објавивши да желе "нови радни модел" који ће им омогућити да проведу више времена у Северној Америци и да буду финансијски независни.

Хари и Меган су се одрекли својих прихода од новца пореских обвезника, за који кажу да је пет одсто њихових средстава, док чак 95 одсто њиховог годишњег прихода долази од приватног имања принца од Велса - Чарлса.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести