Колекција ципела славног певача Принса биће приказана у јулу

СЕНТ ПОЛ, Минесота: Колекција од више од 300 пари ципела које је носио славни поп певач Принс у јулу ће бити приказана на његовом имању Пејзли Парк у Минесоти.
prins
Фото: Youtube Printscreen

Осим по изврсној музици, он је био познат и по специфичном модном изразу.

Принс је без сумње био музичка икона, а свој печат оставио је и на модну индустрију. Облачио се "необично" за време у којем је живео, истичући свој револуционарни однос према полу и сексуалности.

Изложба у његовом дому у Пејзли Парку пружиће детаљнији увид у његов модни стил.

Назив изложбе је "The Beautiful Collection: Prince's Custom Shoes" и, као што је могуће закључити, биће приказана његова колекција ципела која броји више од 300 пари. Многе од њих су израђене по мери и коришћене су за снимање спотова или приликом наступа уживо. Једне од њих су и Версаће потпетице које му је поклонила Донатела.

Ту су и плаве чизме до глежњева на којима су ручно осликани облаци. Певач их је носио у споту за "Raspberry Beret".

Моћи ће да се виде и штикле украшене драгуљима које је носио када је примљен у Кућу славних (Rock and Roll Hall of Fame), преноси портал Klix.ba.

Биће изложене и ципеле које је носио док је изводио песму "Purple Rain" на додели Америкен Мјузик Авордс 1985. године.

Увек је померао границе друштвене прихватљивости. Променио је начин на који посматрамо однос родних улога и моде. Користио је ципеле како би додатно испољио своју креативност. Носио је нешто што је типично повезано са женственошћу и претворио је то у нешто изразито мушко, рекао је за Вог кустос Мич Мегвајер.

Принсово имање Пејзли Парк је смештено у Ченхесену у Минесоти, а претворено је у музеј посвећен овој музичкој легенди након његове смрти 2016. године.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести