Концерт Жељка Јоксимовића у Опатији одложен због короне

ЗАГРЕБ: Концерт Жељка Јоксимовића на Летњој позорници у Опатији, планиран за петак, одложен је јер хрватскио Министарство унутрашњих послова не дозвољава долазак држављанима из трећих суседних земаља, саопштио је организатор Фестивал Опатија.
zeljko joksimovic
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Организатор је на Фејсбуку навео да ће, чим епидемиолошки услови то дозволе, у најкраћем могућем року објавити нови датум наступа.

"Иако је наступ Жељка Јоксимовића правовремено добио све потребне дозволе и испуњени су сви епидемиолошки услови, данас смо примили обавештење од МУП-а да се привремено не дозвољава улазак у Хрватску грађанима трећих суседних земаља, чиме се и улазак више не дозвољава ни планираном извођачу и попратном особљу. Из тог разлога смо присиљени да одложимо наступ Жељка Јоксимовића планиран за 24. јул на Летној позорници у Опатији", наводи се у објави.

Из Полицијске управе Приморско-горанске кажу да потврде о пријави рада нису довољан разлог како би се певачу и особљу могао одобрити улазак у Хрватску.

За хрватски портал 24.сата су рекли да је планирано одржавање концерта организатор отказао у складу са досадашњим Одлукама Националног штаба цивилне заштите о привременој забрани преласка граничних прелаза Републике Хрватске, уважавајући упутства и препоруке Хрватског завода за јавно здравство и узимајући у обзир епидемиолошку слику у суседним трећим земљама.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести