Креације српских дизајнера прво на Сицилији, а потом у Новом Саду

НОВИ САД: Први пут после скоро две године, српски дизајнери имаће прилику да прикажу своје нове колекције на спектакуларан, традиционалан начин – на модној писти пред многобројном публиком која се у међувремену свакако ужелела да уживо осети све чари моде.
m
Фото: SFW

 Захваљујући “Serbia Fashion Week”-у, 10 домаћих модних креатора 29. августа представљаће српску моду на сицилијанском “Fashion Week”-у који се одржава у граду Таормина.

У једну од најатрактивнијих туристичких дестинација не само Сицилије, него и света, израслу на темељима древног Тауромениума који постоји од 400. године п. н. е, српска модна репрезентација предвођена челницима “Serbia Fashion Week”-а, упркос различитим препрекама изазваним мерама и ограничењима у циљу спречавања пандемије, стигла је јуче у јутарњим часовима.

Захваљујући упорности, вишегодишњем искуству које је иза нас, али и жељи да искористимо прилику да у најлепшем светлу представимо српску моду у свету, нашли смо решење за сваку препреку, када је реч о редукованим авио летовима и свим могућим потврдама и одобрењима која су нам била неопходна да би смо поштујући све прописе безбедно стигли на Сицилију, рекла је Светлана Хорват, председница SFW истичући да је поносна што је Србија једина земља којој ће бити посвећен цео један дан у званичном програму сицилијанске недеље моде.

Српски дизајнери имаће част да буду део програма затварања недеље моде на Сицилији, само вече уочи ступања на снагу нових мера регионалних власти којима се већа окупљања на Сицилији, а самим тим и одржавање свих манифестација пред публиком, поново ограничавају услед превенције поновног пораста броја заражених коронавирусом.

Фото: SFW

Јучерашњи и данашњи дан, српски тим искористио је за све неопходне припреме и пробе да би вечерас безбрижно дочекали почетак програма. На модним ревијама у велелепној вили из "Кума", породичном здању Корлеонових, своје креације представиће Сузана Перић, Бата Спасојевић, Ивана Николић Станковић, Милица Опачић, Наташа Бодирожић, Јована Петковић, Lepa Couture, Spess Line, Кристина Маровић,

Радујем се ревији на Сицилији, јер ценим Италијане због вансеријског осећаја за моду. Често сам добијала похвале у свету, а два пута и награду за најбољег интернационалног дизајнера на платформи “Mad Mood” на “Milano Fashion Week”-у. Зато осећам посебно узбуђење. Мода данас има важну улогу јер нас охрабрује и инспирише упркос промењеним околностима живљења. Зато је важно понудити нешто ново, направити искорак. Срећна сам што ћу то учинити на Сицилији јер сам одувек била заљубљена у радост, страст, енергију и декаденцију италијанског југа, каже Сузана Перић.

И поред интернационалног искуства које има, Бата Спасојевић такође осећа посебно узбуђење пред ревију на Сицилији.

Још на почетку пандемије, често се понављао цитат да креативност напросто експлодира у временима која су тешка. У потпуности се слажем са тим. Сигуран сам да ћемо на Сицилији на најбољи начин свету представити српску моду и радује ме што сам део овог тима, рекао је Бата Спасојевић. 

Ово ће бити претпремијерно представљање нових колекција српских дизајнера које ће премијеру имати у европској престоници културе 2021. Новом Саду на “Serbia Fashion Week”-у који се одржава од 25. до 29. септембра.

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести