КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД БУНДЕВЕ Једноставно се припрема, а укус неодољив

Права чаролија од бундеве коју сви волимо
б
Фото: Pixabay.com

Састојци             

  • бундева 2 кг
  • јаја 2 ком
  • уље 180 мл
  • млеко 200 мл
  • брашно 1 кашика
  • шећер 200 гр
  • ванилин шећер 1 кесица
  • цимет 1 кашика
  • со 1/2 кашичица

Припрема

Бундеву исеците на коцке и очистите од коре, ставите у шерпу са водом и кувајте око 40 минута.

 У другој посуди умутите јаја, шећер, млеко, уље, додајте ванилин шећер, цимет и со.

Кувану бундеву оцедите и лагано умутите кашиком (не миксером), спојите са умућеним јајима и осталим састојцима.

Смесу сипајте у подмазан плех и одозго поспите јендном кашиком брашна.

 Пеците у рерни на 220Ц око пола сата.

Када се колач охлади, сеците га на коцке и служите.

Блиц.рс/ Дневник

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести