КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД БУНДЕВЕ Једноставно се припрема, а укус неодољив
          26.01.2024.
          14:23
                      14:36
                  
                  
                          
                
          Коментари (0)
        
      Права чаролија од бундеве коју сви волимо
Састојци
- бундева 2 кг
 - јаја 2 ком
 - уље 180 мл
 - млеко 200 мл
 - брашно 1 кашика
 - шећер 200 гр
 - ванилин шећер 1 кесица
 - цимет 1 кашика
 - со 1/2 кашичица
 
Припрема
Бундеву исеците на коцке и очистите од коре, ставите у шерпу са водом и кувајте око 40 минута.
У другој посуди умутите јаја, шећер, млеко, уље, додајте ванилин шећер, цимет и со.
Кувану бундеву оцедите и лагано умутите кашиком (не миксером), спојите са умућеним јајима и осталим састојцима.
Смесу сипајте у подмазан плех и одозго поспите јендном кашиком брашна.
Пеците у рерни на 220Ц око пола сата.
Када се колач охлади, сеците га на коцке и служите.
Blic.rs/ Дневник