Састојци
- бундева 2 кг
- јаја 2 ком
- уље 180 мл
- млеко 200 мл
- брашно 1 кашика
- шећер 200 гр
- ванилин шећер 1 кесица
- цимет 1 кашика
- со 1/2 кашичица
Припрема
Бундеву исеците на коцке и очистите од коре, ставите у шерпу са водом и кувајте око 40 минута.
У другој посуди умутите јаја, шећер, млеко, уље, додајте ванилин шећер, цимет и со.
Кувану бундеву оцедите и лагано умутите кашиком (не миксером), спојите са умућеним јајима и осталим састојцима.
Смесу сипајте у подмазан плех и одозго поспите јендном кашиком брашна.
Пеците у рерни на 220Ц око пола сата.
Када се колач охлади, сеците га на коцке и служите.
Блиц.рс/ Дневник