Најбољи дизајнери до 30. априла на Српској недељи моде у Новом Саду

НОВИ САД: Пролећно издање „Serbia Fashion Week“-а почиње вечерас, када ће 19. пут ова модна манифестација окупити домаће, али и иностране модне дизајнере, који у Нови Сад доносе дашак најновијих трендова, а сви посетиоци ће у аули Новосадског сајма уживати у богатом програму.
m
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Ову модну манифестацију вечерас у 18 часова отвара председница српске Недеље моде Светлана Хорват и то презентацијом компанија које су носиоци ознаке „Најбоље из Војводине“, након чега ће уследити панел дискусија, али и дегустација и промоција производа и услуга у оквиру истоимене кампање. Сат времена касније модни сладокусци имаће прилику да прате најновија модна издања на великој модној писти.

Ревијални програм прве вечери од 19 часова отварају ревије бренда „Spes Line” дизајнерке Јоване Живковић која ће се представити уз бренд „РА” Теодоре Раденковић, а потом ће посетиоци видети и рад бренда „TMV Fashion”. У

другом блоку од 20 часова представиће се дизајнерка Александра Лазић, као и словеначка креаторка Сања Величковић, чији рад новосадска публика годинама поздравља громогласним аплаузима. У трећем блоку, који је на програму у 21 сат, своје најновије колекције приказаће гошћа из Хрватске - дизајнерка Јадранка Шегота и новосадски бренд „Alexander Bratscher”, који је током јесењег издања манифестације прошле године имао своју прву велику ревију.

На модној писти ће се уз манекене и манекенке вечерас на различитим ревијама у модним креацијама као гошће прошетати и добро познате даме - певачица Јелена Томашевић, глумице Данијела Врањеш и Искра Брајовић, као и бивша чланица групе „Моделс” Надежда Јокић.

Иначе, Српска недеља моде овога пута организује се у оквиру пројекта „Европска престоница културе 2022“, чији је саставни део, а програм манифестације реализује се све до 30. априла.

После две и по године услед мера ограничења путовања због пандемије коронавируса, „Serbia Fashion Week“ се, како организатори најављују, враћа у пуном капацитету и сјају.

В. Б.

 

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести