Оливера за 60. рођендан блистала на писти; Ђоле: Достојанствено

НОВИ САД: На недавно одржаном „Serbia Fashion Week ”-у модном пистом у Новом Саду прошетала је и Оливера Балашевић, која је, намигујући публици у првим редовима, понела једну од креација Марије Шабић.
olivera balasevic
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Помало провокативна, али увек доброг укуса, елегантно и дамски, панонска „Барбика” је показала колика је њена моћ трансформације, као и то да хаљине чувене креаторке једнако могу да изнесу и младе, али и жене у зрелим годинама. Супруга Ђорђа Балашевића инспирисала је Шабићеву за колекцију „Трагови светлости” коју је приказала треће вечери протеклог издања Српске недеље моде.

Заиста је дивно то што смо одабрани као „носиоци светлости”, заправо Маријине визије о светлости и ономе што нам свима помало у овим годинама можда и недостаје, казала нам је Оливера Балашевић након ревије и додала да јој је позив да учествује у ревији, који јој је упутила Марија, најлепша честитка за 60. рођендан, те да се због тога осећа толико одговорно, али и поносно.

Оливера нам је у шали казала да је најбоља потврда за то колико је добро изгледала на сцени, био коментар њеног супруга Ђорђа Балашевића, који јој је рекао да у црној хаљини с перлицама, коју је понела, изгледа достојанствено.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Док сам шетала осећала сам се попут паперјастих цветова тополе који лете сада у мају. Осећала сам се као да ходам по облацима уз ову хаљину. Све ми је било мило. Уживала сам на писти јер је и креација, коју је Марија одабрала за мене, изузетно удобна, нагласила је Балашевићева.

Будући да се у улози манекенке показала изврсно, како је и сама креаторка Марија Шабић рекла, чувена Новосађанка, хтела не хтела, постаје њена муза јер је трећи пут заредом прошетала хаљину из њене колекције и одушевила публику. 

Опробала се у више изгледа, најпре је носила романтични „Лолита стил”, а затим одлично понела урбани шик, а сада смо је видели у вамп издању. Изгледа божанствено, казала је Шабићева, која је на 12. издању SFW приказала гламурозне женствене хаљине на којима је комбиновала златну са црном, беж и белом бојом.

Трудим се да моји модели буду мало провокативни, али да увек имају смисао и да не буду толико провокативни да не пређем границу доброг укуса, истакла је Марија Шабић.

Пријатељ сам, додала је креаторка, женског тела и волела бих да моје хаљине могу да носе и младе и жене у зрелим годинама, а да при томе не изгледају ни неукусно ни непријатно за око.

Да има малу дозу провокације, али је битно да хаљина буде довољно комотна да би жена била дама, а и довољно узана да би изгледала сексепилно. Оливера је, мислим, прави пример тога, навела је Шабићева. 

Владимир Бијелић

podbarac
23.05.2019 • 11:32
pa nije baš da blista
ana
19.05.2020 • 22:07
bas jeste
EUR/RSD 117.5784
Најновије вести