Певачица Јелена Тошашевић: Немам више жељу да се такмичим

НОВИ САД: Поп певачица Јелена Томашевић недавно је била гошћа на ревији модне дизајнерке Александре Лазић на 19. издању „Serbia Fashion Weeka“, где је певајући своје хитове модном пистом прошетала носећи једну од креација бренда „Lacher”.
j
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Она је понела префињено елегантно црно одело без много детаља, а публика је овацијама поздравила и њен таленат, али и умеће на модној писти. Јелени је ово иначе треће гостовање на Српској недељи моде. Како је рекла, често наступа и на београдским модним догађајима, а када год се на њима појављује увек има благу трему.

– Увек размишљам о томе да ли ћу одговорити задатку јер то није пуко певање већ и ходање (смех). Све мора да буде у ритму и, наравно, морам да пазим да не скренем превише пажњу на себе и своје кретање, јер су модели у првом плану – рекла је за „Дневник“ певачица Јелена Томашевић и додала да је захвална Александри Лазић и њеном бренду „Lacher“, јер су јој за модну ревију наменили одело у којем се осећала веома лепо. – Волим одела, али нисам имала у својој колекцији нешто баш овакво. Они су желели да искоче из мог уобичајеног стила. Ја сам увек сведена, али и елегантна наравно. Увек је у мом стајлингу акценат на женствености, а Александра је овим модерним кројем то и успела то да нагласи.

Позната певачица нам је рекла да она понекад воли да експериментише са својим стајлингом, али да то чини углавном само за потребе модних едиторијала и фотографисања за одређене кампање и магазине.

– Приватно иначе не волим нешто нарочито да експериментишем. Држим се онога што ми добро стоји, али за овакве догађаје волим. Ово је на неки начин за мене излазак из онога на шта сам иначе навикла. Ја обично носим широке панталоне са високим појасом. Ово је за мене излазак из зоне комфора – нагласила је Јелена Томашевић.

Јелена се, како је рекла, радује новим наступима и великим концертима, који је после паузе испуњавају и који јој враћају наду да се све после пандемије враћа у нормалу. Осим тога, додала је и да је радује што се музички фестивали на велика врата враћају на сцену.


Нови албум уз модеран звук

Певачица нам се похвалила и да већ увелико припрема свој нови албум, који након првог „Панта реи“ и другог „Име моје“ пред публику стиже после дуже паузе. Како је рекла, нове песме и спотови стижу на јесен, а њени фанови могу да очекују и класичне поп нумере, али и модеран звук.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

– Дарко Димитров, са којим сарађујем, увек унесе неки електро звук у све оно што радим, али ипак се трудим да задржим свој идентитет. Када радим са Жељком Јоксимовићем или Махиром Сарихоyићем и осталим сарадницима то је она класична поп музика са неким етно мотивима и биће тога на другом албуму, а биће и модерних песама. Бирала сам по срцу – признала је Јелена Томашевићем.


– Мислим да су фестивали одлична места за све младе певаче који почињу каријеру, да је стварно битно да постоје места на којима они могу да се представе публици и изводе  неке нове песме, да их људи чују. На крају крајева, мене су продуиценти и сви моји сарадници чули на „3К дур“-у, на „Будванском фестивалу“, на фестивалу у Белорусији, Беовизији... то су били моји кораци, степеник, по степеник, који су ми отварали врата музичке каријере која је после порасла у једну озбиљну професионалну каријеру – истакла је певачица. – Добијам сваке године понуде да учествујем на неким фестивалима, али искрено немам више жељу да се такмичим више. Када сам била млађа стално сам имала жељу да се такмичим, да се доказујем, а сад ме то некако прошло, али увек се радо одазовем да гостујем. То је на неки начин и мој дуг који имам према тим фестивалима који су ме лансирали.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести