Познати новинари одушевили на другој вечери Српске недеље моде

Програм 19. издања Српске недеље моде настављен је друге вечери у аули Новосадског сајма, где су синоћ посетиоци могли да прате иновативне, оригиналне и упечатљиве модне ревије домаћих и страних дизајнера, уз експлозију модних трендова, добро скројених са културним наслеђем, којег ни овога пута није мањкало.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Највеће овације заслужила је ревија дизајнерки Милице Тричковић и Јелене Зорић, чију су заједничку колекцију „Lovely Apple” осим професионалних манекенки и манекена понели и познати новинари и новинарке и то по замисли портпаролке манифестације Иване Рајковић. Право манекенско умеће на писти су, између осталих, носећи иновативне и експлозивне креације, показале новинарка „Новосадског репортера” Никеа Вучетић, Дафина Достанић из „Блица”, познато лице телевизије „Студио Б” Јелена Гајшек, водитељка и новинарка Прве ТВ Мира Лекић, новинар Пинка Филип Максимовић и други.

Публика је громогласним аплаузом поздравила њихову спонтаност, шарм и врцаву енергију, која је донела право освежење на модну писту. Милица Тричковић и Јелена Зорић су, ујединивши се кроз заједничку колекцију, у Нови Сад донеле ведрину, али и дах екстраваганције. Пистом је на њиховој ревији прошетала и певачица Риалда.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

 – Покушале смо да спојимо уметност и моду у једно. За ову колекцију нас је инспирисала уметница из Валенсије, Yica Ђурић која нам је уступила своје слике и радове. Наши модели су за све жене и мушкарце, а овом ревијом желеле смо да покажемо да креације на писти не морају да прикажу само професионални модели. Хтеле смо да свако може да се пронађе у нашој колекцији – рекла нам је Милица Тричковић након ревије, која сваком ревијом одушеви Новосађане.   

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Вече је, иначе, отворила ревија дизајнерке Силване Тошић из Пирота, која је приказала  живописну колекцију „Етно гламур”, инспирисану културним наслеђем Србије. Њене креације савршен су спој гламура и традиције, а саму ревију употпунили су звуци изворне музике. Дизајнерка је показала да је могуће комбиновати модерне материјале са старим ћилимом, будући да је на појединим моделима користила старе бакине ћилиме старе око деведесет година. Дизајнерка Катарина Видовић приказала је елегантну, модерну колекцију корсета инспирисану краљицом Викторијом, а креаторка из Грчке Georgie Chioni представила је свој бренд „SkiN IT Fashion“, који одише роком и панком.

Ревијом црногорске дизајнерке Кристине Маровић провлачили су се мотиви народних ношњи наших крајева, док је шведска дизајнерка пореклом из Марока Иман Белмкадем у Нови Сад донела моделе који одишу Истоком. У сваку од њених креација уткан је неки марокански предео, али и национални мотиви Марока што се могло уочити на шареноликим и занимљивим принтовима. Дизајнерка је за потребе ревије користила традиционалну тканину винчиф.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

 

Вече је затворила ревија познате дизајнерке Марије Шабић из Суботице. Манекенке су модном пистом прошетале њене елегантне и гламурозне хаљине нежних боја, лепршавих шавова, без много чипке. Жеља јој је била, како је рекла, да жену прикаже као чисту и добронамерну. Једну од хаљина Марије Шабић нежноплаве боје понела је позната травел блогерка Јована Квржић из Суботице. Током вечери посетиоце је својом музиком почастио и популарни певач Бојан Маровић, који је певао између блокова ревија.

В. Бијелић

фото: Ф. Бакић

Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић
EUR/RSD 117.2767
Најновије вести